Attracties

Buitencentrum Boomkroonpad


Bij Buitencentrum Boomkroonpad kun je genieten op hoog niveau. Al wandelend door de toppen van de bomen ervaar je het bos vanuit een heel ander perspectief. Het begint in de worteltunnel, waar de dieren onder de grond hun verhaal vertellen. Vervolgens klim je door de boomstam heen omhoog, waarna je tussen de toppen van de bomen steeds hoger klimt, tot een fantastisch uitzichtpunt over het bos. Het Boomkroonpad ligt in de uitgestrekte boswachterij Gieten Borger, midden op de Hondsrug, op 15 autominuten vanaf Puur Drenthe. Hier kun je uitgebreid wandelen door bos en langs heide en vennen. Vanaf het Boomkroonpad starten diverse gemarkeerde wandelroutes en speurtochten, zoals de Natuurspeurtocht, de boswachtersroute, het Kabouterpad en de Simon Specht-route.

De hele zomer worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op dinsdag en donderdag zijn er de Zomerse Buitendagen, voor kinderen t/m 12 jaar. Daarnaast zijn er o.a. zomerwandelingen, avondexcursies, pannenkoekarrangementen, roofvogeldemonstraties en nachtdierenexcursies. Kinderen kunnen uitgebreid spelen in het speelbos of een leuke speurtocht maken. Bij Paviljoen de Woudstee kun je terecht voor een heerlijke lunch of een drankje op het bosterras.


Klik hier voor meer informatie over het Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen.

 

Attractiepark Drouwenerzand

Het bijzondere aan Drouwenerzand Attractiepark is dat je na binnenkomst onbeperkt gebruik kunt maken van alle attracties en genieten van vers fruit, verse dagsoep, frites, diverse snacks, koffie, thee, limonade én softijs. Dat zit altijd allemaal bij de entreeprijs inbegrepen. Ga gi-ga-griezelen in het spookhuis! Stap in en laat je meenemen naar de donkerste plekjes van Drouwenerzand. Als stoere piraat trotseer je de golven in de Piratenboot. Probeer bij de lachspiegels maar eens nìet te lachen, dat lukt je niet! Speciaal voor de kleintjes zijn er dubbele stoeltjes in de Wild West Swing, dan kun je er tóch in: samen met één van je (groot)ouders. Stoeien met je vriendjes en vriendinnetjes in de botsauto’s, maar let wel op: gordels vast. Er zijn meerdere terrassen waar je, lekker in het zonnetje, geniet van koffie, thee, limonade of lekkere snack. Ben jij ook zo dol op suikerspin? Wij draaien onze hand er niet voor om! Dus kom maar snel genieten van zo’n lekkere roze ‘pruik’! 

www.drouwenerzand.nl